studio paus verzamelt krijgers van de kleine romantiek.

Terwijl de tijd vliegt, zweven wij trager en intenser door het leven: “Luister naar de muziek nog voor ze begint, schuifel samen zachtjes door de keuken en blijf wiegen lang nadat de plaat stopt. Drink warme koffie uit het mooiste keramiek en kies kleren die je lichaam vieren. Verdwaal in verhalen tot je het kind in jezelf terugvindt. Teken zelf de gouden randjes en omarm wat rafelig is. Blijf nieuwsgierig, laat je verrassen. Word verliefd op de schoonheid van het alledaagse en maak samen met ons van genieten je hoofdberoep.” 

ZIJ

ZIJ

Mélanie vreet letters en ademt taal: “Ik vertel verhalen met pen en stem en ga al meer dan tien jaar als schrijver en copywriter door het leven. Die geschreven taal combineer ik professioneel nu ook met gesproken taal: al vier jaar lang leen ik mijn stem liefdevol aan persoonlijke en verfrissende huwelijks- en afscheidsceremonies.” 

“Als ik mag kiezen ga ik voor een goed gesprek, belachelijk uitgebreide brunches en onverwachte vlinders als ik over heuvels fiets. Of brieven in de bus en een ongeplande picknick in het park. Uitslapen vind ik uitzonderlijk fijn, maar gelukkig maken de enthousiaste armpjes van m’n zonen rond m’n nek veel goed. Massages voor het slapengaan maken mij blij, net zoals blote voeten op de yogamat, de kleur van verse bloemen en een barbecue met tribe. O, en ik hou ook van lange wandelingen en een leeg hoofd. Van de geur van verse koffie en oude boeken. Van reizen én thuiskomen.”

HIJ

HIJ

Niels speurt als fotograaf de essentie: hij werkt intuïtief en doordacht tegelijk. Zie zijn beelden als momentopnames die vangen wie jij bent en de liefde tonen die jullie delen. In tijden van intens geluk, maar ook op momenten van scherp verdriet. Gadeslaan en onderzoeken, dat is waar hij goed in is. Het grotere plaatje ontgaat hem nooit, maar hij durft zich ook te verliezen in details. Fotografie gaat voor hem over connectie. Verbinding als begin en einde van zijn beelden. Als je voor hem als fotograaf kiest, koester je spontaniteit. Je waardeert de grootsheid van het kleine en de schoonheid van het imperfecte.

“Doe mij maar hoogteverschillen en een uitzicht dat op de asem pakt. Ik hou van hittegolven en zwetende planten. Ik word blij van kabbelende beekjes en een opgeruimd bureaublad. Resoluut ga ik voor onbeteugelde natuur of net voor de chaos van een zuiderse stad. Als de lentezon er maar op m’n kaak landt, dan ben ik al lang content.”

Nielsin beeld

“Ik probeer naar de wereld te kijken zoals mijn zonen dat doen. Met de onbevangen blik van een kind koekeloer ik door mijn lens. Ik fotografeer met volle overgave vanuit een tomeloze nieuwsgierigheid. Altijd op zoek naar rust, inspiratie en plaatjes. De eindeloze schoonheid van het alledaagse laat me maar niet los. Mijn grootste droom is dan ook om de kleine dromen te blijven koesteren. En nooit vergeten te genieten van de tussentijd.”

Mélaniein woord

“Ik noem mezelf graag een zachte ziel. Zot van poëzie, perfectionistisch en intens. Empathisch en (over)gevoelig, maar ook veeleisend. Passioneel, temperamentvol en eigenwijs. Doen wat ik graag doe maakt dat mijn hart stuitert. En dat het bloed net iets warmer door mijn aderen stroomt. Ik ben elke dag oprecht dankbaar voor mijn zonen en mijn man. Maar ook voor mijn vrijheid en zelfstandigheid.”

Nog vragen? We beantwoorden ze graag!

© gezinsfoto's: Isabeau Reynvoet